Kjøp av Bitcoin

Det vi alle ønsker å vite mer om når vi ser og tenker på Bitcoin er selvfølgelig hvordan vi kjøper en Bitcoin. En Bitcoin kan kjøpes på forskjellige måter, men her ønsker vi å ta for oss den letteste måten å kjøpe Bitcoin på. Sitter du foran en datamaskin eller din mobiltelefon kan begge brukes til kjøp av Bitcoin. Det spiller faktisk ikke så stor rolle om det er en datamaskin eller en telefon du bruker, så lenge det du bruker oppfyller minstekrav til hva appene du ønsker å bruke trenger.

Bitcoin finnes på nett

Vi anbefaler at du bruker en PC første ganger du kjøper slik at du får en god skjerm og se på samtidig som du bruker litt tid på å lese det som dukker opp selv om ikke nødvendigvis trenger å lese absolutt alt. Det første du gjør etter at du har åpnet din datamaskin er at du skriver inn websiden Bitway.no. Da kommer du til en side som har spesialisert seg på å legge til rette for kjøp av Bitcoin for nordmenn. Vi synes det er veldig greit å jobbe med noen som skriver og lager systemene på norsk. Da kan man lettere følge språket samt lettere forstå hva man egentlig gjør. Når du har skrevet inn nettsiden så ser du øverst på siden at det finnes flere valg etter hvilken valuta du er mest interessert i.

Trykk på «kjøpe Bitcoin» for å kjøpe Bitcoin. Det finnes en gul knapp rett under grafen med samme to ord. Trykk her.

Registrering

Når du ønsker å kjøpe Bitcoin må du registrere deg på den siden du ønsker å bruke. Det er viktig at du bruker litt tid slik at du får lagt inn helt grunnleggende informasjon om deg selv. Når det er gjort får du en epost som du må bekrefte slik at kontoen din er oppe å gå. Akkurat dette tar ikke mange minuttene.

Betalingsinfo

Det neste steget etter registrering er at du må legge inn informasjon om hvordan du skal betale for det du ønsker å kjøpe. Alt koster penger, og dette gjelder spesielt Bitcoin som kan endre seg veldig i verdi på ganske kort tid. Du må derfor passe på at du har nok penger og at du har litt ekstra.

Lommebok

Når du kjøper en Bitcoin trenger du en elektronisk Bitcoin lommebok for å kjøpe Bitcoin. Lommeboken trenger du for å oppbevare det du har kjøp, men også fordi det er lommeboken sin adresse som tillater deg å kjøpe Bitcoin. Du må gi noe som kan identifisere hvem som kjøper, og istedenfor å bruke personlig informasjon har alle lommebøker et egent nummer som gjør at du kan identifisere lommeboken istedenfor at du sier hvem du er. På denne måten har man laget et lag som sikrer deg og din informasjon mot helt fremmede folk. Det gjør det også lettere å vise alle transaksjonene offentlig da man ikke ser navnet på kjøper eller selger.